Η ορθοδοντική είναι ειδικότητα της οδοντιατρικής που έχει ως σκοπό τη θεραπεία κάθε δυσλειτουργίας της σύγκλεισης των δοντιών και της θέσης των γνάθων. Όταν παρουσιάζεται κάποιο ορθοδοντικό πρόβλημα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα δόντια να είναι εκτός της θέσης τους και η σύγκλειση να μη λειτουργεί κανονικά. Ακόμα μπορεί να δημιουργηθεί δυσμορφία του προσώπου λόγω κακής θέσης των γνάθων. Οι οδοντογναθικές ανωμαλίες μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην αναπνοή, στην ομιλία και στη μάσηση. Επίσης εκτός από την κακή αισθητική και λειτουργική, τίθεται ζήτημα και ψυχολογικού προβλήματος.
Η ορθοδοντική θεραπεία ξεκινά στην παιδική ηλικία, κυρίως από τα 8-9 έτη. Στους ενήλικες δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την ορθοδοντική θεραπεία. Η διάρκεια της οροδοντικής θεραπείας διαρκεί από μερικούς μήνες μέχρι και δύο χρόνια ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος και την ηλικία του ασθενούς. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις όσο νωρίτερα, από άποψη ηλικίας, ξεκινήσει η θεραπεία τόσο λιγότερο θα διαρκέσει.
Για την θεραπεία χρησιμοποιούμε σιδεράκια σε διάφορα χρώματα ή ναρθηκάκια για τη διόρθωση της θέσης των δοντιών.
Στην κλινική μας παρέχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ορθοδοντικής θεραπείας σε ενήλικες και σε παιδιά, εξατομικεύοντας τις ανάγκες των ασθενών μας με στόχο ένα όμορφο και ελκυστικό χαμόγελο.

 

Related Articles

Copyright © 2022